SZC logo

Kecskeméti SZC

OM kód: 203041/002 | 6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. jan. 10.


RG

  Kormányablak látogatás

  A Kunszentmiklósi Virágh Gedeon Technikum 2/14.A. Közszolgálati technikus osztályával 2024.01.10. napján a helyi Kormányablakba látogatunk el, a közigazgatás ügyfélszolgálati területének és gyakorlati működésének megismerése, valamint pályaszocializációs és lehetséges karrierút megismerése céljából.

  Kormányablak látogatás

  A kormányablak a fővárosi és megyei kormányhivatal által működtetett integrált ügyfélszolgálat, melynek a feladata sokrétű, így érdekes lehetőség volt a diákok számára a színfalak mögé betekinteni egy kicsit.

  A valóságban láthatták a tanulók, hogy az egyablakos ügyintézés legfőbb célja, hogy az állampolgárok minél egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban intézhessék ügyeiket. Ne nekik kelljen több helyre menniük, hanem csak aktáiknak.

  Aktív kormányablak ügyintézők mutatták meg és adtak széleskörű tájékoztatást a napi gyakorlaton keresztül a leendő közszolgálati szakembereknek, hogy a közigazgatásban a cél az elégedett állampolgár, az eszköz pedig egy hatékonyan működő, egységes és integrált intézmény, mely egy hatékonyabb és egyszerűbb ügyintézést valósít meg, egységes szakmai elvárások mentén. Az egyablakos ügyintézési rendszer az ügyfélbarát közigazgatás céljainak megfelelően került kialakításra.  A jól szervezett közigazgatás jogos igényként jelenik meg az állammal kapcsolatba kerülő ügyfelek részéről. Ennek érdekében további cél az, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebb, vagy bármely, a számára legkönnyebben elérhető kormányablakban, munkaidőn kívül is el tudja intézni a hivatalos ügyeit.

  A diákok a tananyag, a vizsgára készülés alapján és a munkahelyi körülmények, juttatások kapcsán előre kérdéseket fogalmaztak meg, melyekre kielégítő válaszokat kaptak a vezetőtől és az ügyintézőktől.

  A tanulók élménybeszámolóiból:

  A kormányablakban sok új dolgot ismerhettünk meg, az ügyintézők elmondták nekünk saját tapasztalataikat és

  véleményüket. Megtudhattuk, hogy milyen adatokat tárol az e-személyiben található chip és

  megismerkedhettünk az új mesterséges intelligenciával(MIA).”

   

  „Nekem nagyon tetszett, kedvet kaptam ahhoz, hogy ott dolgozzak a későbbiekben. Tetszett az összedolgozás, hogy mindenben segítenek egymásnak és az ügyfeleknek is. Pozitív volt számomra, hogy mindenki nagyon kedves és türelmes volt velünk, a legjobb tudásuk szerint válaszoltak a kérdéseinkre. Összességében nekem ez egy nagyon pozitív és motiváló élmény volt.” 

  Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és a segítséget a vezetőségnek, valamint az ügyintézőknek.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  "Versmondó járdát" készítettünk

  "Versmondó járdát" készítettünk

  A Magyar Költészet Napját 60 éve József Attila születésnapján, minden év április 11-én ünnepeljük.

  2024. ápr. 11.


  RG

  Vajdaságba utaztak tanulóink Erasmus+ program keretében

  Vajdaságba utaztak tanulóink Erasmus+ program keretében

  A Kecskeméti Szakképzési Centrum Erasmus+ mobilitási programjának köszönhetően 2024.04.07- én délután a Vajdaság területére Szerbiába (Ada) utazhattak

  2024. ápr. 6.


  VG

  12. évfolyamos rendész tanulóink pályaválasztási előadást tartottak

  12. évfolyamos rendész tanulóink pályaválasztási előadást tartottak

  A Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum 12. évfolyamos rendész tanulói pályaválasztási előadást tartottak 2024.03.27- én Tatárszentgyörgyön az általános iskolában.

  2024. márc. 27.


  VG


  Partnereink

  SZC logo

  Kecskeméti SZC


  Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

  6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

  Telefon: 76/550-180

  E-mail: viragh(kukac)kecskemetiszc.hu

  OM azonosító: 203041/002

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: Fnysz: E-001288/2015


  2024Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum