Szakma megnevezése: Asztalos

Ágazat: Fa- és bútoripar; Szakma azonosító száma: 4 0722 08 01; Szakmai oktatás időtartama: 3 év; Szakma rövid leírása:

Egy olyan faipari szakma, amelyet a hagyományos kézműves munka mellett a gépi technológia, digitalizáció jellemez. Az asztalos különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését, javítását és felújítását végzi. Kompetenciaelvárás: kreativitás, önállóság, precizitás, igényesség, megbízhatóság, problémamegoldó képesség, felelősségvállalás, fegyelmezettség, rugalmasság, csapatmunka.

Szakma megnevezése: Hegesztő

Ágazat: Gépészet; Szakma azonosító száma: 4 0715 10 08; Szakmai oktatás időtartama: 3 év; Szakma rövid leírása:

Különálló szerkezeti elemként készült gépalkatrészeket, szerkezeti elemeket egymáshoz rögzít, különféle hegesztési technikák és eljárások segítségével. Munkája során hővel, nyomással nem oldható fémes vagy nem fémes kötéseket hoz létre. Ismeri és biztonsággal használja a munkájához szükséges kézi és gépi eszközöket. Kompetenciaelvárás: kézügyesség, önállóság, felelősségtudat, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldóképesség.

Szakma megnevezése: Kereskedelmi értékesítő

Ágazat: Kereskedelem; Szakma azonosító száma: 4 0416 13 02; Szakmai oktatás időtartama: 3 év; Szakma rövid leírása:

A korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésre, állagmegóvásra. kompetenciaelvárás: önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolatteremtő képesség, empátia, digitális eszközök használata.

Szakma megnevezése: Villanyszerelő

Ágazat: Elektronika és elektrotechnika; Szakma azonosító száma: 4 0713 04 07; Szakmai oktatás időtartama: 3 év; Szakma rövid leírása:

Épületek, technológiák és hálózatok hagyományos és intelligens villamos és napelemes rendszerének kialakítását végző szakember. Feladatkörébe tartozik a villamosipari berendezések szerelése, kapcsoló és elosztó berendezések telepítése, vezetékek, kábelek, vezérlő- és szabályozó készülékek szerelése, javítása. Kompetenciaelvárás: logikai képesség, jó szemmérték, tér- és színlátás, önállóság, kézügyesség, problémamegoldó képesség, csapatmunka.