SZC logo

Kecskeméti SZC

OM kód: 203041/002 | 6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. máj. 1.


VG

    SZKTV Verseny eredményeink hegesztő szakmában

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV).

    SZKTV Verseny eredményeink hegesztő szakmában

    A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kamarák végzik. A területi előválogatókat a központi válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív programokkal színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg, próbálhatja ki.

    A Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum tanulói három ágazatban vettek részt idén a versenyen. Az asztalos, hegesztő és kereskedelmi értékesítő tanulók közül három hegesztő fiú 60 %-on felül teljesített.

    Török Zalán Buda a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 82 százalékot ért el az első fordulóban, ezáltal interaktív vizsgarész alóli mentességet szerzett hegesztő szakmában.

    Pinczel Norbert Martin a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 83 százalékot ért el, a döntő selejtezőjébe jutott az országos legjobb nyolc közé, ahol negyedik helyezést ért el, ezáltal vizsgamentességet szerzett hegesztő szakmában.

    Bujdosó Bence József a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 62 százalékot ért el, ezáltal interaktív vizsgarész alóli mentességet szerzett hegesztő szakmában.

    Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő oktatóknak!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Büntetés-végrehajtás pályaorientációs tájékoztatót tartott nálunk a duális képzésről

    Büntetés-végrehajtás pályaorientációs tájékoztatót tartott nálunk a duális képzésről

    2024.05.14-én iskolánkba látogatott a Szegedi Fegyház és Börtön képviselője, aki tájékoztatást tartott a 12. évfolyamos rendész tanulóknak a büntetés-végrehajtás által kínált duális képzési lehetőséggel kapcsolatban.

    2024. máj. 15.


    VG

    Szakma Sztár Fesztiválon jártunk

    Szakma Sztár Fesztiválon jártunk

    A KSZC Virágh Gedeon Technikumának 9. orientációs osztályával 2024.04.24. napján Budapesten, a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon jártunk a KSZC Kandó Kálmán Technikum szervezésében.

    2024. máj. 10.


    VG

    OSZKTV regionális fordulójába jutottunk reál tantárgycsoportban

    OSZKTV regionális fordulójába jutottunk reál tantárgycsoportban

    Évek óta hagyományosan elindulunk az OSZKTV versenyen hegesztő tanulóinkkal. A regionális fordulóba jutás az elsődleges cél. Az idei tanévben három fő vett részt a megmérettetésen.

    2024. máj. 8.


    VG


    Partnereink

    SZC logo

    Kecskeméti SZC


    Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

    6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

    Telefon: 76/550-180

    E-mail: viragh(kukac)kecskemetiszc.hu

    OM azonosító: 203041/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: Fnysz: E-001288/2015


    2024Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum